t f l
^

Bio

 
Jasper Quispel (Amsterdam, 1979) begon te experimenteren met videocamera’s op zeer jonge leeftijd en zijn passie voor films groeide.
 
Het was al snel duidelijk dat Jasper na de middelbare school verder wilde bij de film en televisie-industrie.
In 2001 studeerde Jasper af bij de MTS Fotonica , waar hij als editor en regisseur afstudeerde met de korte film Big Deal!.
 
Inmiddels had Jasper ontdekt dat zijn passie bij montage lag en ging naar de Nederland Film en Televisie Academie waar hij in zijn derde jaar al twee afstudeerfilms monteerde en genomineerd werd voor de AVID Editing Encouragement Award.
De afstudeerfilm Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld werd geselecteerd voor het Cinefondation op het filmfestival van Cannes in 2005.
 
Van 2005 tot 2009 werkte hij fulltime bij KAOS postproductie in Amsterdam als editor van meerdere dramaseries en films voor de Nederlandse televisie. Dit leidde later tot freelancen en de uiteindelijke samenwerking met drie andere editors bij DC25 te Amsterdam, waar Jasper tot op heden zijn eigen montage studio heeft.
 
In 2011 was hij een jaar gevestigd in Sydney, Australië. Aldaar was hij de editor op de korte film Manmares, was een VFX-editor op de horrorfilm Redd inc. en monteerde diverse commerciële projecten.
 
De afgelopen jaren heeft Jasper o.a. de series Voetbalmaffia, Van God Los en Lijn 32 & de speelfilms A long story, In blue en Kenau gemonteerd.
 
http://www.imdb.com/name/nm1680843